V receptu {veganstvi.net}jsem změnila akorát to, že jsem místo lněných semínek použila chia, lněné jsem neměla, ale asi se tam stejně hodí víc. A ještě jsem použila neveganský sýr.
INGREDIENCE:
- 1 květák
- 170g sýra
- 2 lžíce chia/lněných semínek {+4 lžíce vody}
- 1 lžička oregana
- 1 stroužek česneku {nastrouhaný}
- 1/2 hrnku rajčatové omáčky
- cokoliv na pizzu
POSTUP:
- rozehřát troubu na 200°
- rozmixovat květák, dát ho na 5min do mikrovlnky, nechat vychladnout, vymačkat vodu
- míchat květák, semínka s vodou, sýr, koření a česnek
- na plech z těsta udělat kruh
- péct dozlatova 25min
- potřít rajčatovou omáčkou a dát na to sýr, bazalku, cokoliv
- péct na 230° 5min
Žádné komentáře:
Okomentovat