neděle 17. července 2016

REBARBOROVÁ BUCHTA

Babička jednou dělala rebarborovou buchtu, ale ta mi vůbec nechutnala - byl to takový kyselý koláč s drobenkou, nic moc. Pak jsem ochutnala tuhle a zamilovala se do rebarbory, je výborná.

Recept {bezkrutosti.blogspot.cz} jsem malinko upravila, vzhledem k tomu, že nemám tolik druhů mouky.

INGREDIENCE:

  • 1 hrnek žitné mouky
  • 2 hrnky ovesných vloček {namletých}
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1,5 hrnků vody
  • 3/4 hrnku cukru {stačí 1/2}
  • 1 prdopeč
  • med
  • rebarbora {množství podle chuti, oloupaná, rozmixovaná/nakrájená}
POSTUP:
  1. předehřát troubu na 180°
  2. namočit rebarboru do sirupu {jinak bude hrozně kyselá}
  3. smíchat suché ingredience 
  4. přilít vodu a olej
  5. vmíchat rebarboru
  6. péct asi 30 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat